Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Η πρώτη εκκλησία στον κόσμο με απεικονίσεις παρακαλώ!!!

Η πρώτη εκκλησία στον κόσμο με απεικονίσεις παρακαλώ!!!


Η πρώτη εκκλησία στον κόσμο

με απεικονίσεις παρακαλώ!!!

μεταφορά από τοblogμας



      ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣοι πρώτοι Χριστιανοί λοιπόν σύμφωνα με τους αιρετικούς! Είχαν ΕΙΚΟΝΕΣ στις Αρχαίες Εκκλησίες!!! Δεν είχαν ακούσει φαίνεται το ίδιο Πνεύμα που ακούνε σήμερα οι 23.000 αιρέσεις , να τους λέει πως δεν πρέπει να απεικονίζεις τίποτα διότι ειναι ειδωλολατρία!!! ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ οι Πρώτοι Χριστιανοί, ειδωλολατρική και η ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ σύμφωνα με τους αιρετικούς. Και όχι μόνο εκονολάτρες αλλά ΤΙΜΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ!!! ΤΙΜΟΥΣΑΝ τους 70 άγιους μαθητές σε μωσαϊκή απεικόνιση!«οι 70 αγαπημένοι του Θεού και του Θείου».
Απάντηση ΞΈΡΩ πως ΔΕΝ θα λάβω για αυτά τα ερωτήματα... Ας απαντήσουν στον εαυτό τους αν θέλουν να είναι τίμιοι...

Χρονολογείται από το 33 μ.Χ. έως το 70 μ.Χ., είναι υπόγεια σπηλιά και ανακαλύφθηκε κάτω από ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ριχάμπ.
Η πρώτη χριστιανική εκκλησία του κόσμου βρίσκεται στην Ιορδανία κάτω από τον ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ριχάμπ, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση αρχαιολόγων στην εφημερίδα «Τάιμς της Ιορδανίας».
«Η ανακάλυψη ήταν εκπληκτική», δήλωσε ο αρχαιολόγος Αμπντούλ Καντέρ Χασάν, επικεφαλής του Κέντρου Αρχαιολογικών Μελετών του Ριχάμπ. «Αποκαλύψαμε αυτή που θεωρούμε πρώτη εκκλησία στον κόσμο, η οποία χρονολογείται από το 33 μ.Χ. έως το 70 μ.Χ. Εχουμε στοιχεία που μας κάνουνε να πιστεύουμε ότι αποτέλεσε το καταφύγιο των πρώτων χριστιανών: των 70 μαθητών του Ιησού Χριστού».

Επικαλούμενος ιστορικές πηγές, ο Χασάν είπε πως οι 70 μαθητές ζούσαν και ασκούσαν μυστικά τις λειτουργίες τους μέσα στην υπόγεια εκκλησία, ενώ «πιστεύουμε ότι δεν εγκατέλειψαν τη σπηλιά και έζησαν εκεί έως ότου η χριστιανική θρησκεία έγινε αποδεκτή από τους Ρωμαίους ηγεμόνες. Τότε χτίστηκε και η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου».
Στο μωσαϊκό πάτωμα της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου απεικονίζονται - ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΟΙΠΟΝ;;;οι πρώτοι χριστιανοί, που περιγράφονται ως «οι 70 αγαπημένοι του Θεού και του Θείου». Οι 70 θεωρείται πως έφυγαν από την Ιερουσαλήμ κατά τον διωγμό των χριστιανών και πήγαν στο βόρειο τμήμα της Ιορδανίας και κυρίως στο Ριχάμπ.
  Ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος της Ελληνορθόδοξης Επισκοπής περιέγραψε στην εφημερίδα την ανακάλυψη της σπηλιάς ως «ορόσημο για τους χριστιανούς όλου του κόσμου». «Η μόνη παρόμοια σε σχήμα και σκοπό σπηλιά είναι στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Χασάν, σημαντικά ως προς την παροχή στοιχείων ήταν και τα ευρήματα κοντά στη σπηλιά: τα κομμάτια πήλινων αγγείων που χρονολογούνται από τον 3ο έως τον 7ο αιώνα και που αποδεικνύουν την παρατεταμένη ύπαρξη των πρώτων χριστιανών έως την ύστερη ηγεμονία των Ρωμαίων. Μια κυκλική επιφάνεια που πιστεύεται ότι ήταν η αψίδα και, τέλος, διάφορα πέτρινα καθίσματα που προορίζονταν για τους ιερωμένους.
Το γεγονός ότι η εκκλησία αποτέλεσε παράλληλα και χώρο κατοίκησης αποδεικνύεται -σύμφωνα με τον Χασάν- από την ύπαρξη τούνελ που οδηγούσε σε πηγή νερού και από την ύπαρξη ενός τοίχου με μία είσοδο, που αποτελούσε το μοναδικό διαχωριστικό της Αγίας Τράπεζας από τον χώρο όπου ζούσαν.

Κείμενο απόΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗμε σημειώσεις δικές μου


  

Read more:http://www.egolpion.net/FC8DAB7B.el.aspx#ixzz2k89RKMt2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου