Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Η ΠΕΡΙ «ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ» ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΟΙΚΙΛΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ


Η ΠΕΡΙ «ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ» ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΟΙΚΙΛΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ


Η ΠΕΡΙ «ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ» ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ  
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΟΙΚΙΛΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ
ΣΑΛΤΑΟΥΡΑΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ

      Στην εποχή μας  διάφοροι αιρετικοί π.χ: Μάρτυρες του Ιεχωβά, Πεντηκοστιανοί κ.τ.λ για να αιτιολογήσουν την ξαφνική τους εμφάνιση στην Ιστορία, διαδίδουν την Μεγάλη Βλασφημία ότι δήθεν η αρχαία Χριστιανική Εκκλησία κάποια στιγμή, (η οποία ποικίλει ανάλογα με την αιρετική ομάδα) ΑΠΟΣΤΑΤΗΣΕ από την Αλήθεια !!! Έτσι αυτοπαρουσιάζονται ως  η εκ νέου σύσταση της αρχαίας Εκκλησίας! Αυτή όμως η διδασκαλία τους αποτελεί ύψιστη προσβολή του Τριαδικού Θεού και της Αγίας Γραφής!
 Τα παρακάτω εδάφια δείχνουν το άτοπο των αιρετικών διδασκαλιών και το μέγεθος της Βλασφημίας τους. Η Εκκλησία ΔΕΝ μπορεί να Αποστατήσει από την Αλήθεια διότι έχει Κεφαλή τον Ιησού Χριστό. Η Κεφαλή οδηγεί το Σώμα. Αν αποστατήσει το σώμα θα αποστατήσει και η κεφαλή! (Άπαγε της Βλασφημίας των Αιρετικών!)
Ο Χριστός ο Ίδιος είπε ότι «και πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής»,δεν ηττάται η Εκκλησία! Ο Χριστός ο Ίδιος είπε ότι θα είναι μαζί με τους Μαθητές (δηλαδή με τα μέλη της Εκκλησίας)«έως της συντελείας του αιώνος.». Άρα από την Πρώτη Παρουσία του Χριστού στη γη μέχρι την συντέλεια του αιώνος θα υπάρχει Εκκλησία με Κεφαλή τον Χριστό!
 Ο Χριστός ο Ίδιος είπε ότι θα αποστείλει το Άγιο Πνεύμα στην Εκκλησία «ίνα μένη μεθ' υμών εις τον αιώνα»για να μένει στην Εκκλησία και να οδηγεί Αυτή«εις πάσαν την αλήθειαν» -ΟΧΙ σε μέρος της Αλήθειας  αλλά σε ΟΛΗ την Αλήθεια! Η Εκκλησία δεν αληθεύει εν μέρει και εν μέρει πλανάται! Αληθεύει ΠΛΗΡΩΣ ! Μεμονωμένα άτομα ή ομάδες ανθρώπων αποστατούν από την Εκκλησία και την Αλήθεια που Αυτή εκφράζει αυθεντικά. Η Εκκλησία όμως σύμφωνα με την Αγία Γραφή, ως Σώμα Χριστού ΔΕΝ Αποστάτησε ούτε θα Αποστατήσει!
Ο Χριστός ΔΕΝ Ψεύδεται, η Γραφή ΔΕΝ Ψεύδεται, Το Άγιο Πνεύμα ΔΕΝ Αποτυγχάνει στην Αποστολή του να οδηγεί την Εκκλησία«εις πάσαν την αλήθειαν».Το Πονηρό Πνεύμα είναι αυτό που Ψεύδεται μέσω των Αιρετικών τους οποίους πλανά οικτρά! Ας προσευχηθούμε αδελφοί μου στον Παντοδύναμο Κύριο να μελετήσουν οι Αιρετικοί την Αγία Γραφή και να σωθούν!
ΜΑΤΘΑΙΟΣ 16 : 18 : «καγώ δε σοι λέγω ότι συ ει Πέτρος, και επί ταύτη τη πέτρα οικοδομήσω μου την εκκλησίαν, και πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής.»
ΜΑΤΘΑΙΟΣ 28 : 20 : «και ιδού εγώ μεθ’ υμών ειμι πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος.»
ΙΩΑΝΝΗΣ 14 : 16 - 17 : «και εγώ ερωτήσω τον πατέρα και άλλον παράκλητον δώσει υμίν, ίνα μένη μεθ' υμών εις τον αιώνα, το Πνεύμα της αληθείας»
ΙΩΑΝΝΗΣ 16 : 13 : «όταν δε έλθη εκείνος, το Πνεύμα της αληθείας, οδηγήσει υμάς εις πάσαν την αλήθειαν·»
ΕΦΕΣΙΟΥΣ 1 : 22 - 23 : «και πάντα υπέταξεν υπό τους πόδας αυτού, και αυτόν έδωκε κεφαλήν υπέρ πάντα τη εκκλησία,  ήτις εστί το σώμα αυτού, το πλήρωμα του τα πάντα εν πάσι πληρουμένου.»
ΕΦΕΣΙΟΥΣ 5 : 23 «ότι ο ανήρ εστι κεφαλή της γυναικός, ως και ο Χριστός κεφαλή της εκκλησίας, και αυτός εστι σωτήρ του σώματος.»
ΚΟΛΑΣΣΑΕΙΣ 1 : 18 : «και αυτός εστιν η κεφαλή του σώματος, της εκκλησίας· ος εστιν αρχή, πρωτότοκος εκ των νεκρών, ίνα γένηται εν πάσιν αυτός πρωτεύω »

 Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον    www.egolpion.com
31  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2011 


Read more:http://www.egolpion.net/peri_apostasias.el.aspx#ixzz2jmorFV5I

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου